سرطان گوش
سرطان گوش ،سرطان گوش میانی،سرطان گوش چیست،سرطان گوش خارجی،سرطان گوش وحلق وبینی،سرطان گوشت،سرطان گوش علائم،سرطان لاله گوش،علائم سرطان گوش چیست،علایم سرطان گوش،تومور گوش میانی،علایم سرطان گوش میانی،سرطان گوش داخلی،علائم سرطان گوش میانی،تومور گوش چیست،تومور گوش خارجی
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان گوش صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.این سرطان یک بیماری بسیار نادر است که در افراد اتفاق می افتد. این سرطان نوعی از سرطان سر و گردن است که در داخل پوشش اپیتلیوم (بافت پوششی داخلی) کانال گوش رخ می دهد. وقتی که سرطان در داخل گوش رخ می دهد ، درد بیش از حد در داخل آن اتفاق می افتد و بیمار می تواند درمان های زیادی را برای مبارزه با آن انجام دهد. این بدخیمی گوش از آسیب دستگاه شنوایی ناشی می شود و می تواند منجر به کاهش شنوایی بیمار شود.اگر چه این سرطان بیشتر در افراد بیش از ۶۰ سال سن رخ می دهد، اما امکان ابتلا به آن در هر سنی وجود دارد. این سرطان دو نوع است: نوع اول ملانوم و نوع دوم کارسینوم سلول سنگفرشی. همانطور که توسط متخصصان پزشکی ذکر شده است، هر دو نوع این سرطان ها به تدریج در گوش افزایش می یابند، در حالی که آن ها در حال افزایش بیشتر در بدن هستند و به همین علت پتانسیل بیشتری برای پخش دارند. این سرطان می تواند به وسیله جراحی، شیمی درمانی یا پرتودرمانی درمان شود، البته بسته به این که بیمار به چه نوع سرطان گوشی مبتلا شده باشد.
علائم سرطان گوش
اگر چه علت دقیق این سرطان هنوز شناخته نشده است، بسیاری از پزشکان بر این باورند که قرار گرفتن بیش از حد در معرض گرد و غبار و مواد شیمیایی صنعتی باعث مشکلات جدی گوش می شود. فقط چند نشانه سرطان در گوش وجود دارد و به محض نمایان شدن این عارضه، بیمار باید سریع به درمان اقدام کند. از جمله: نشت مایع یا ترشح از گوش پاره شدن پرده گوش: چنانچه فردی دچار سرطان گوش شده باشد، ترشحات زرد یا سفید رنگی از گوش خارج می شود که در برابر عوامل خارجی واکنش نشان داده و باعث پارگی پرده گوش می شود. رشد و نمو زخم در داخل گوش: یکی از علائم اصلی سرطان گوش، زخم در داخل یا اطراف گوش است که بهبودی آن طول می کشد. زخم ممکن است صورتی باشد. اگر یک فرد علائم یا نقطه ای را در گوش خود می بیند، باید بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهد تا از خارش و خونریزی بیشتر جلوگیری شود. عدم شنوایی: یکی از علائم نهایی سرطان گوش، عدم شنوایی بیمار است.
انواع سرطان گوش
تقسیم و رشد غیر طبیعی سلول های بدن به معنی سرطان می باشد. سرطان شامل تمام اندام های بدن از جمله گوش نیز می شود . سرطان گوش همانند انواع سرطان انواع خوش خیم و بدخیم را دارد ،در صورت خوش خیم بودن آن و تشخیص به موقع و پیگیری درمان به راحتی می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد و آن را درمان کرد . اما در صورت عدم پیگیری درمان و تشخیص دیر ،امکان مرگ بیمار وجود دارد . سرطان گوش در لایه های مختلف گوش بوجود می آید و در برخی موارد سرطان پوستی است که در گوش بوجود آمده، به همین دلیل در کل به سرطان گوش یا پوستی که در قسمت بیرونی، درونی گوش رخ می دهد سرطان گوش می گویند. در اغلب موارد، علایم مشابه سایر بیماری های غیر مهم بوده و متاسفانه توسط بیمار جدی گرفته نمی شود. به همین دلیل بیماری در بسیاری از موارد زمانی تشخیص داده می شود که به شدت پیشرفت کرده و بافتهای اطراف را درگیر نموده و درمان مشکلتر خواهد بود. علایم بسته به محل اولیه تومور متفاوت بوده و بتدریج شدت علایم و نیز تعدادشان بیشتر می شود.در بسیاری از موارد، درد اولین علامت نیست و بصورت تدریجی و کم کم ظاهر می شود. نبودن درد از عوامل مهمی است که باعث می شود بیماران علایم خود را مهم تلقی نکرده و دیر تر به پزشک مراجعه کنند. ناحیه سر و گردن مانند سایر قسمتهای بدن در معرض خطر بروز انواع سرطان هاست.
سرطان گوش میانی
اولین نشانه ها در این نوع سرطان همراه با درد و خونریزی می باشد .درسرطان گوش میانی فرد دچار کم شنوایی و حتی ناشنوایی می گردد.سرطان مجرای گوش را می توان در مراحل آغازین با بافت برداری درمان کرد.
سرطان داخل گوش
سرطان داخل گوش از انواع سرطان هایی است که اغلب سرطان پوستی است که گوش را درگیر می نماید.
سرطان گوش چیست
سرطان، تقسیم و رشد غیر طبیعی سلول های بدن می باشد، تمام اندام های بدن من جمله گوش نیز از خطر این اتفاق مستثنی نیستند، سرطان گوش انواع مختلفی دارد که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم. سرطان گوش مثل همه انواع سرطان ها امکان درمان در صورت خوش خیم بودن آن وجود دارد، اما در صورت تشخیص دیر تر و همچنین عدم پیگیری درمان،امکان مرگ بیمار وجود دارد. سرطان گوش در لایه های مختلف گوش بوجود می آید و در برخی موارد سرطان پوستی است که در گوش بوجود آمده، به همین دلیل جمیعا به سرطان گوش یا پوستی که در قسمت بیرونی، درونی و.. گوش رخ می دهد سرطان گوش می گویند.
سرطان سلول پایه ای
سرطان سلول پایه ای جزشایع ترین انواع سرطان پوست می باشند که قسمت داخل یا خارج پوست را تحت تاثیر قرار می دهد، این سرطان نیز درمراحل اولیه قابل درمان است.
سرطان سلول سنگ فرشی
سرطان سلول سنگ فرشی مثل سرطان سلول پایه ای از انواع سرطان پوست می باشد که البته کمی شدید تر اما قابل درمان است. این سرطان با پوسته پوسته و فلس مانند شدن و ایجاد قرمزی و زخم در ناحیه ی گوش خصوصا لبه های گوش نمایان می شود و امکاندیده شدن آن در بخش های دیگر بدن نیر می باشد ،مثل اطراف دهان و لب ها
سرطان ملانوم
خطرناک ترین سرطان ملانوم می باشد ،زیرا این قدرت را دارد که به سلول ها و بافت های اطراف به سرعت آسیب برساند . همچنین به دلیل دشواری تشخیص و نبودن علائمی مثل تغییر رنگ در پوست و… این سرطان پیش از تشخیص اولیه با شدت گرفتن تشخیص داده می شود و درمان بسیار دشوار خواهد بود. در ملانوم،ملانوسیت ها که سلول های تشکیل دهنده ی لایه ای از پوست هستند دچار سرطان می شوند.
سرطان گوش خارجی
سرطان گوش خارجی از انواع سرطان گوش است که اغلب به صورت زخم های پیش رونده نمایان می شود، سرطان گوش خارجی ابتدا به صورت سرطان پوست شروع می شود و سپس گوش را درگیرخود می کند. در مواردی سرطان گوش حتی باعث آسیب به مغز هم شده است، این نوع سرطان در گوش خارجی اتفاق می افتد که در مراحل اولیه به راحتی می توان با جراحی آن را درمان و از پیشرفت آن جلوگیری کرد .
سرطان مجرای گوش
سرطان مجرای گوش از انواع مختلف سرطان می باشد این سرطان در داخل مجرای گوش و اغلب در قسمت بیرونی آن دیده می شود. این نوع سرطان با وجود تومور در دخل مجرای گوش تشخیص داده می شود ودر مراحل اولیه با جراحی قابل درمان است.
راه تشخیص سرطان گوش
تشخیص قطعی وجود سرطان در این نواحی با نمونه برداری یا بیوپسی بوده ودر حال حاضر روش جایگزینی برای آن وجود ندارد.روشهای تصویربرداری مانند سی تی اسکن یا ام آر آی میزان گسترش و دست اندازی تومور به بافت های اطراف را نشان می دهد.
درمان سرطان گوش چیست
درمان سرطان گوش به سه روش امکان پذیر است . درمان سرطان گوش با کمک روش جراحی : در این روش از عمل جراحی برای برداشتن سلول و بافت سرطانی استفاده می کنند. درمان سرطان گوش با پرتودرمانی: در صورتی که سرطان گسترش بیافته باشد به راحتی نمی توان با کمک جراحی آن را درمان کرد،پرتو درمانی در این موارد بسیار پرکاربرد می باشد در این روش اشعه های رادیواکتیو با انرژی بالا برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود. درمان سرطان گوش با شیمی درمانی: شیمی درمانی روشی است که از دارو و مواد شیمیایی برای درمان استفاده می شود، این روش به دلیل این که آسیب های ثانویه ی زیادی دارد در مرحله ی آخر درمان مورد استفاده قرار می گیرد. در اخر باید گفت یکی از عمده دلایلی که سبب می شود یک سرطان کشنده باشد و باعث مرگ بیمار شود ،تشخیص دیر هنگام سرطان و همچنین انتخاب نادرست در متخصص مناسب و نادیده گرفتن علائم که ممکن است از نظر شما کوچک باشد ولی در حقیقت همین علائم کوچک سبب خطرناک شدن سرطان می گردد.