خواص جوانه ماش و دیابت و تاثیر درمانی آن در این بیماری
جوانه ماش و دیابت ، مصرف جوانه ماش و دیابت ، تاثیر جوانه ماش و دیابت ، خواص جوانه ماش و دیابت ، جوانه ماش و درمان دیابت
در این مطلب از سایت جسارت به رابطه جوانه ماش و دیابت می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
تاثیر جوانه ماش و دیابت
آنچه جوانهی غلات مینامیم از جمله جوانهی برنج، گندم، ذرت، جو و جو دوسر، دانههای غلات کامل هستند که معمولا دیر جوانه میزنند،
اما مثل هر دانهی دیگری در دمای مناسب و رطوبت کافی سبز میشوند و خواص مخصوص به خود را دارند.
با ما و این نوشته همراه باشید، میخواهیم دربارهی خواص جوانه ماش بیشتر بدانیم.
جوانه غلات و حبوبات خوراکیهای ارزشمندی هستند که در واقع دورهی کوتاهی از چرخهی زندگی آنها را تشکیل میدهند و
درست بعد از این مرحله حبوبات و غلات تبدیل به یک گیاه جوان میشوند.
این جوانه حد فاصل زندگی یک دانهی سخت و یک گیاه جوان است و ارزش غذایی ویژهای دارد.
در این مرحله، لایهی بیرونی پوست باز میشود و ساقهی جوان از میان آن سر برمیآورد.
طی این روند مقداری از پروتئین نشاستهای دانه توسط ساقهی جوان صرف سوختوساز و رشد میشود و
این تغییرات در واقع وجه تمایز بین ارزش غذایی جوانه و مواد مغذی غلات و حبوبات سبزنشده است.
جوانه ماش و دیابت
یک خاصیت جوانه ماش کنترل دیابت است. از آنجا که مواد خوراکی با شاخص گلیسمی پایین، سطح قند خون را به آرامی و به مقدار کم افزایش میدهند،
انتخاب ایدهآلی برای افراد مبتلا به دیابت هستند. جوانه ماش هم شاخص گلیسمی پایینی دارد و
مانع بالارفتن سریع و خطرناک قند خون و انسولین که سلامت عروق خونی را تهدید میکنند و بیماریهای قلب و عروق را افزایش میدهند، میشود.
تحقیقات نشان میدهد اضافه کردن ماش به وعدهی غذایی که شامل مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالاست، قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع دوم را کاهش میدهد.
نتایج مطالعهای که در مجلهی کشاورزی و شیمی مواد غذایی منتشر شد، نشان داد که قندخون و پلاسما پپتید
C (شاخص ترشح انسولین که به بهبود میزان متابولیسم قندخون و حساسیت به انسولین کمک میکند)
در موشهای مبتلا به دیابت نوع دو که به مدت پنج هفته با عصارهی ماش تغذیه شده بودند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید :
جوانه ماش
جوانه ماش و ماست
جوانه ماش و لاغری
کالری جوانه ماش
جوانه ماش در شیردهی
استفاده مداوم از جوانهی ماش به دلیل دارا بودن لسیتین و فیبر، به کاهش کلسترول LDL کمک میکند.
کاهش کلسترول برای رگهای قلب بسیار مفید است و از تنگی عروق قلب جلوگیری میکند که یکی از شایعترین بیماریهای قلبی است.
از طرفی تغذیه با عصارهی ماش، تریگلیسرید را هم که یک ناهنجاری مربوط به چربی خون و مرتبط با کلسترول است به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد.
مزایا جوانه ماش و دیابت
ماش سرشار از درشت مغذی ها و ریز مغذی ها هستند مانند : منیزیم، فولات، مس، روی و ویتامین های خانواده B و ویتامین C و K می باشد.
مصرف دانه های ماش به سرعت به انسان احساس سیری می بخشد ، سرشار از پروتئین، نشاسته و فیبر رژیمی هستند.
دانه های ماش به علت خواص بالایی که دارند در برابر بیماری مزمن ، بیماری های سن پیری مانند
بیماری قلبی، سرطان و چاقی و چربی های شکمی انسان را مصون نگه می دارد.
شواهد بسیاری نشان داده است که غذاهای مشتق شده از گیاهان به صورت بالقوه برای سلامتی انسان مفید هستند و
از بروز بیماری ها مزمن جلوگیری می کنند.
در میان منابع پروتئین های گیاهی ، ماش بیشترین توجه را به سوی خود جلب می کند.
همانطور که می دانید ماش یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است.
طبق تحقیقات مجله مرکزی شیمی ماش و جوانه ماش خاصیت آنتی اکسیدانی ، ضد میکروبی، ضد دیابتی ، ضد فشار خون و ضد تومور دارد.
اگر شما یک پیمانه جوانه ماش را به صورت خام مصرف کنید ، هر لیوان حدودا ۳۱ کالری و ۳ گرم پروتئین و ۲ گرم فیبر دارد.
ماش از جمله حبوباتی است که دارای شاخص قند پایینی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود.
خواص جوانه ماش و دیابت
یک خاصیت جوانه ماش اینست که با چاقی میجنگد. جوانهی ماش یک مادهی غذایی کم کالری و سرشار از فیبر و پروتئین است.
اگر هدف شما کاهش وزن است، جوانه ماش میتواند یکی از مواد خوراکی مؤثر در رژیم غذایی روزانهی شما برای مقابله با چاقی باشد.
ماش کمک میکند معدهتان زودتر پر شود و هوس نکنید خود را با کربوهیدرات ها یا شیرینی سیر کنید.
احتمالا جوانهها دارای خواصی مشابه خواص دو عنصر شیمیایی سیانید و بنزآلدئید
(دو ماده شیمیایی قدرتمند که سلولهای سرطانی را میکشند) هستند،
اما توسط سلولهای طبیعی بدن دفع میشوند و عوارضی ندارند.
قسمت عمدهی یک جوانه را کلروفیل آن تشکیل میدهد که خواص ضد سرطانی دارد.
از طرفی جوانهها حاوی میزان بالایی آنتیاکسیدان از جمله ویتامین C، روی و سلنیوم هستند که با فعالیت رادیکالهای آزاد
(موادی که در بدن ما تولید میشوند و میتوانند به بافتها آسیب برسانند و روند پیری را سریعتر کنند) مقابله میکنند.
ماده AGEs که نتیجه واکنش شیمیایی گلوکز و پروتئین در بدن است، بهعنوان زیست حسگر دیابت شناخته میشود و
براساس میزان غلظت آن میتوان عوارض دیابت نظیر کوری و ناراحتیهای کلیوی را پیشگویی کرد.
ماش دومین حبوباتی است که تأثیر زیادی در مهار AGEs یا آسیبهای بافتی به کلیهها و شبکیهی چشم دارد.
جوانه ماش و دیابت
بیشتر بخوانید :