به هم خوردن تعادل در مکانیسمهای تنظیمی گرمای بدن، گرمازدگی نامیده میشود
به گزارش بی اس ام اس : گرمازدگی در فصل تابستان یکی از معضلات و مشکلات روزهای گرم سال است.در فصل تابستان با کمک خوراکی ها و میوه های می توانید از گرما زدگی پیشگیری کنید.تحمل گرما و حرارت نور خورشید کار سادهای نیست. در واقع خورشید با تمام خواص و فوایدی که دارد اگر حواستان نباشد میتواند برای سلامتی خطرآفرین نیز باشد. کمآبی بدن، گرمازدگی، سوختن پوست و غیره از مضرات همین تابش بیامان است. خوراکی های زیادی وجود دارد که سرشار از آب هستند و برای رفع تشنگی مفیدند و علاوه بر خنک کردن باعث تأمین آب بدن می شوند.در نتیجه لازم است برای تحمل این گرمای شدید توجه ویژهای به تغذیهی خود بدهید از مواد غذایی مناسب استفاده کنید. در این مطلب چند مادهی غذایی فوقالعاده را معرفی میکنیم که تحمل گرما را آسانتر میکنند.برای جلوگیری از گرمازدگی لیمو ترش بخورید
در هر فصلی از سال باید به میزان کافی آب نوشید. اما در فصل تابستان به علت گرمای هوا نیاز بدن به آب بیشتر می شود. در نتیجه لازم است برای جلوگیری از گرمازدگی روزانه حداقل یک و نیم لیتر آب بنوشید. البته نوشیدن آب خالی برای خیلیها چندان دل چسب نیست. در این صورت است که میتوانید کمی آب لیموترش به داخل آب خنکتان بچکانید. این کار باعث میشود که آب بیشتری بنوشید و البته بدنتان خنکتر بماند. میتوانید به شربت آبلیمو نیز فکر کنید. فقط لازم است میزان قند افزوده به آن را کنترل کنید.
با هویج رنده شده از گرمازدگی تان جلوگیری کنید
در گرمای بیامان تابستان، مهمترین مسئله تأمین آب بدن است، زیرا دمای بالا نیاز به کنترل و تنظیم دمای بدن را پررنگتر میسازد. بدن برای این کار نیاز به انرژی و صد البته آب دارد. در نتیجه توصیه میکنیم برای دریافت انرژی و آب همزمان به سراغ سبزیجات تازه و سرشار از آب بروید. میتوانید برای پیشگیری از گرمازدگی هویج رنده شده مصرف کنید. قند موجود در این سبزیجات، طبیعی هستند در نتیجه علاوه بر انرژی رسانی، آب بدنتان را نیز تأمین میکنند. خوردن هویج رنده شده که از قبل در یخچال گذاشتهاید علاوه بر اینکه خنکتان میکند میزان زیادی ویتامین، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و فیبر به بدنتان میرساند.
کدوی بخارپز برای جلوگیری از گرمازدگی مفید است
اگر از گرما کلافه شدهاید بهتر است برای جلوگیری از گرمازدگی برای خودتان سبزیجات بخارپز تهیه کنید. این شیوهی پختوپز بیشترین میزان آب موجود در سبزیجات را حفظ میکند. شما میتوانید سبزیجات مورد علاقه خود را امتحان کنید. بهتر است بدانید که کدو سرشار از آب است و به همین دلیل مصرف آن در هوای گرم بسیار توصیه میشود.
سالاد خیار برای جلوگیری از گرمازدگی بسیار مناسب است
بهترین زمان برای مصرف زیاد خیار روزهای گرم سال است. خیار سرشار از آب است، در نتیجه برای خنک شدن و پیشگیری از گرمازدگی بهترین کار تهیهی سالاد خنک با خیار تازه است.
برای پیشگیری از گرمازدگی از میوه ها و سبزیجات آبدار استفاده کنید
برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان از توت فرنگی استفاده کنید اگر جزو افرادی هستید که نمیتوانید بدون دسر غذایتان را به پایان برسانید اما در روزهای گرم شیرینی دسرهای معمولی دلتان را میزند، به سراغ توتفرنگی بروید. این میوه خوشمزه سرشار از آب است و در عین حال شیرینی آن میتواند بهترین دسر بعد از غذا باشد. فرقی نمیکند که آن را بهصورت میوهی تازه میل کنید و یا اینکه از قبل کمپوت تهیه کرده باشید. در هر حال توت فرنگی دوست روزهای گرم است. البته در تهیه کمپوت یا پورهی آن نیاز به شکر زیاد ندارید. یادتان باشد که توتفرنگی و همچنین هلو سرشار از آب هستند. بنابراین بهتر است همیشه در سبد میوهی تابستانهتان حضور داشته باشند.
برای خنک شدن بدنتان به جای بستنی بهتر است از شربت استفاده کنید
در مصرف شربتها به دلیل دارا بودن قند فراوان احتیاط کنید. البته توصیه میکنیم به جای خوردن بستنی از شربت آبلیمو و غیره استفاده کنید چون عطشتان را رفع کرده و خنکتان میکند. توجه داشته باشید نوشیدنیهای اصیل ایرانی مانند خاکشیر یا تخم شربتی و غیره جزو بهترین نوشیدنیها برای تحمل گرما وپیشگیری از گرمازدگی هستند.
هندوانه برای پیشگیری از گرمازدگی بسیار مفید است
هندوانه از 92 درصد آب تشکیل شده است و طرفداران زیادی دارد. برای تحمل گرمای شدید و تأمین آب بدن خود همیشه در یخچالتان هندوانه داشته باشید. این میوه سرشار از آنتیاکسیدانها و ویتامینها است.
برای جلوگیری از گرمازدگی حتما از سبزیجات استفاده کنید
درست است که مواد غذایی اشاره شده بیشترین تأثیر را در رفع عطش و تحمل گرما دارند اما نباید مواد غذایی دیگر را فراموش کرد. اصرار بر مصرف مواد غذایی سرشار از آب به این معنی نیست که از خوردن مواد غذایی مفید دیگر غافل شوید. یکی از بهترین روشهای رفع عطش و تأمین آب بدن تهیهی سوپهای سرد با سبزیجات است. حتماً به اینگونه سوپها گوجهفرنگی نیز اضافه کنید تا علاوه بر آب از ویتامینها و مواد معدنی آن نیز بهرهمند شوید.همچنین حتماً تخممرغ، ماهی، گوشت، نان کامل، حبوبات، سیبزمینی و غذاهای دریایی نیز در برنامهی غذاییتان داشته باشید.
منبع : tebyan.net