خارش های شبانه,بیماری خارش های شبانه,خارش های شبانه در بارداری,علائم خارش های شبانه,درمان خارش های شبانه,درمان خارش های شبانه با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان خارش های شبانه,خارش های شبانه را چگونه درمان کنیم,خارش های شبانه در کودکان,خارش های شبانه در بزرگسالان,خارش های شبانه در نوزادان,خارش های شبانه در بهار,خارش های شبانه در تابستان,خارش های شبانه در پاییز,خارش های شبانه در زمستان,آشنایی با خارش های شبانه,همه چیز در مورد خارش های شبانه,خارش های شبانه واگیردار است,خارش های شبانه و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان خارش های شبانه
به گزارش بی اس ام اس آیا برایتان اتفاق افتاده که در دورانی از زندگی تان از خارش شبانه که مانع خوابتان شود، رنج برده باشید؟ آیا دیگر افراد خانواده نیز پس از شما از خارش شبانه رنج برده اند؟ ممکن است از خود پرسیده باشید که چرا همه در یک زمان دچار خارش شدیم و چرا شب این خارش به سراغمان می آید؟تردیدی نیست اگر با چنین خارشی به هر پزشکی مراجعه کنید، به شما می گوید شما و اعضای دیگر خانواده مبتلا به یک نوع انگل پوستی به نام گال شده اید. گال یا (Scabis) انگل یا پارازیت بسیار کوچکی است که در سطحی ترین لایه پوست یعنی اپیدرم لانه و در همان جا تخمگذاری، زاد و ولد و زندگی می کند. دمای بدن و تغییرات فیزیولوژی پوست در طول شب شرایط فعالیت بیشتری را برای این انگل فراهم می آورد؛ به طوری که حرکت بسیار کند انگل و دفع مواد زائد (مدفوع) در زیر پوست موجب می شود هنگام شب احساس خارش شدید داشته باشیم. اما مشکل و دردسر فقط خاراندن شبانه نیست، بلکه با خاراندن و انتقال انگل به زیر ناخن، شرایط مهاجرت آن را به سایر نقاط بدن خود و سایر افراد خانواده از طریق تماس مستقیم (دست دادن)، لباس، لحاف، پتو و… مهیا می کنیم و شاید به همین علت باشد که این بیماری پوستی را بیماری سربازخانه ها و مراکز جمعی (زندان ها و اردوگاه ها) می دانند، زیرا براحتی همه افراد مبتلا می شوند.
نکاتی که باید بدانیم
۱ ـ شایع ترین محل خارش در آقایان بین انگشتان، مچ دست و پا، کشاله ران و ناحیه تناسلی و در خانم ها ناحیه سینه، زیربغل و شکم است که به صورت برجستگی های جوش مانند صورتی رنگ هستند، اما در کودکان ممکن است فقط در کف دست و پا به صورت جوش های چرکی آشکار شود. نواحی پشت، سر و صورت معمولا مبتلا نمی شود.۲ ـ زمان ورود انگل به پوست تا شروع خارش شبانه (دوره نهفته) یک ماه است. به عنوان مثال یک سرباز مبتلا به گال که پس از دوره آموزشی به خانه برمی گردد، در همان روزهای اول ممکن است بیماری را به سایر افراد خانواده منتقل کند. از این جهت درمان بیماری گال برای همه افراد خانواده (حتی آنان که خارش ندارند) در یک زمان ضروری است.۳ ـ افراد با نقص سیستم ایمنی یا کسانی که داروهای شیمی درمانی دریافت می کنند، به فرم پیشرفته و شدید این بیماری مبتلا می شوند. بنابراین اقدامات پیشگیرانه برای این افراد بسیار ضروری است.۴ ـ اگر در محیطی خارج از منزل مانند مراکز جمعی یا مهمانخانه ها استراحت می کنید، حتما از شرایط کامل بهداشتی محل خواب مطمئن باشید یا از ملافه شخصی استفاده کنید.
۵ ـ در صورتی که مشکوک به انتقال بیماری هستید (ولو خارش ندارید) قبل از ورود به منزل یک دوره داروی ضد گال را مصرف کنید و لباس زیر، ملافه و پوشش رختخواب را ۲۰ دقیقه در دمای حدود ۵۰ درجه بجوشانید تا دیگران را مبتلا نکنید.6 ـ بهترین داروی در دسترس برای افراد بالای ۱۰ سال محلول «لیندان» یک درصد است که همه افراد خانواده بجز (خانم های باردار و شیرده، کودکان زیر ۱۰ سال و افراد با سابقه تشنج) می توانند بعد از استحمام بمالند، سپس بعد از ۱۲ ساعت استحمام کنند. همین عمل مجددا بعد از یک هفته باید تکرار شود (جمعا ۲ بار).۷ ـ خانم های باردار و شیرده و کودکان زیر ۱۰ سال می توانند کرم ساختنی سولفور ۱۰ درصد در وازلین را به تمام بدن با همان دستور محلول بمالند.
منبع:jamejamonline.com